ALAPÍTÓ

válság van

10843582880?profile=original


cigaretta rég nem izgat
elcsent zöld csészealj
sem lapít a zsebemben
a hold csiszolatlan kráter-
vonulat látványa sem vonz
éjjelente drága dombtetőkre
s nem vonyítok farkasként
ha elillan a bódító maszlag
csak suttogom a szomszéd
ágyra szíjazottnak
elaludt mindenki
szökjünk meg innen
ötöljünk ki valamit
hatoljunk le a hetedikről
megcsókol a márvány anyakőzet
s magába fogad olcsón az eutanázia

elvégre válság van


Szavazatok: 0
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –
ALAPÍTÓ

1973-ban jelentek meg első írásai a középiskolai újságban, ennek ellenére csak 2006-tól kezdett publikálni ismét az interneten tokio170 nicknéven. Az első időszakban csupán írásokat – verseket, novellákat, publicisztikákat – közölt, majd valamivel később megosztotta fotóit is. Alkotásaiban az emberi kapcsolatok, az érzelmek, illetve a csodálatos és megunhatatlan természet aprólékos bemutatása mellett, gyakran találkozhatunk a közéleti gondok, a társadalmi problémák megjelenítésével, ezen belül pedig a lelkiismeretesség alapkérdésével, illetve a becsületesség, a harácsolás, valamint az igaz és a hamis dolgok szembeállításával.
Mondandója néha (már a címében is) többértelmű, esetleg kellően humoros, ami segíthet a téma körüli gondolatok apró ereinek csermellyé szélesítésében.

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • ALKOTÓ

    :)

    ..jó kis mixer vagy:)...

  • ALAPÍTÓ

    Nos, ez az írásom is egy sajátos világú, nemrég megszűnt weboldalról került ide, ahol néhány hetet eltöltöttem. A SZILÁNKOK rovatba feltett - Gondolatok a verandán c. sutkám után másodikként közlöm. Ez a vers egy kötött, tíz szavas verseny terméke. Adottak voltak az anyakőzet, cigaretta, zöld, csészealj, eutanázia, krátervonulat, csiszolatlan, maszlag, olcsón, válság szavak. Ezt kutyultam ki belőle... :)
    Köszönöm a figyelmedet!

  • ALKOTÓ

    A válság nem igazán össznépi buli..inkább emberek tragédiája, amit lehet valamelyik statisztikában számokkal nyilvántartanak..de az nem fejezi ki az egyének ténylegesen megélt/átélt problémáit...A versedet én egy ilyen kiáltásnak  érzem, ami sokakat érint, és - sajnos - nagyon aktuális.

    Tetszik!

Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum