Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • ALKOTÓ

    Drága Krisztin... Érdemen felül dicsérsz, de nagyon jólesik! Bölcsesség??? jaj, olyan ostoba tudok lenni olykor... :) Szívből köszönöm, hogy olvastál, szóltál! Ölellek szeretettel.

  • ALKOTÓ

    Kedves Laci! Köszönöm jöttödet, véleményedet! Nagy örömmel olvastam...:))

     

  • ALAPÍTÓ

    Remek hangulatú haikuk - az élet pillanatképei, különös impressziói.

    Kedves Erzsi! Működik az elgondolásom, már szépen gyűjti a kategóriákat a kereső. Úgy látom azonban, hogy a címkékhez nem elegendő beírni a szépírás varázsszót és az ettől eltérő műfaji meghatározásokat. Biztonságosan megjelenik ugyan az adott kategória az ÍRÓTEREM főmenü alatti lenyíló almenüben címkekeresővel is (az egyszerűség kedvéért megtapasztalhatod ezt a gyakorlatban is, ha rákattintasz a már működő almenüre, a SZÉPÍRÁSOKRA), de az gondom vele, hogy a kereső a következő fejléccel hozza le:

    Az összes 'szépírások' -ként címkézett tartalom
    (10).

    Nos, ez csúnyán mutat az almenü fejléceként. Ha azonban ékezet nélkül tesszük be a címkét, akkor valszeg simán hozza „szepirasok” címmel. Ez viszont nem helyes, nem magyaros. A legjobb az, amit előre megjósoltam, hogy a címkékhez is írjuk be, és a mű alá is megjegyzésként a műkategóriát. Ekkor az összes tartalomnál lévő címkekeresővel is működni fog a dolog, és a keresőszavas megoldás is érvényesül.
    Az alkotás címéhez - az általános szokáson kívül - azért sem érdemes semmi mást írni, mert a téma URL-je ezáltal meghosszabbodik, bonyolódik, így a neten nem találják olyan egyszerűen a keresőbotok, mintha csak a lényeget tartalmazná.

    Tehát maradunk a címkékhez és a mű alá - megjegyzésként - beírásnál, ez dupla eredményt hoz, és az almenüre kattintáskor (idővel) a következőt fogjuk látni:

    A keresés eredménye (123)


    Úgy vélem, hogy ez a tiszta, korrekt eredmény megéri a művenkénti néhány másodperces többletmunkát, amikor odaírjuk az alkotás alá pl.: Megjegyés: szépírások

    Üdv. + pacsi: tokio

    Ui.: Ehhez a témához kapcsolódva még annyi adalék, hogy kb. két hete a Ning áttért az állandó URL-ekre (amikor beírsz egy címet, az lesz az URL vége). Ezután hiába változik meg a cím, az URL marad változatlan, tehát nem léphet elő az a helyzet, amikor a már valahová belinkelt - idézett - darabok egy címben lévő vessző, vagy kötőjel változtatására eltűnnek.

     

Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum