ALKOTÓ

Az univerzum döccenése



12924136668?profile=RESIZE_400x
Simogató zene, bódító színek, illatok fürdették azokat, akik már átlibegtek Péter rafinált ajtaján. A kaput csupán résnyire nyitotta, mert az érkezők akár a kulcslyukon is átsuhanhattak, ha jóságukkal kiérdemelték az öröklétet. A bűnösök mindig koloncot vonszoltak magukkal, amit már messziről kiszúrt valamelyik ördögfióka. Mire a kapu elé értek, Lucifer már el is kapta a kapóhálójával, és ha nagy volt a kolonc rajta, azonnal bele is vágta egy kondérba.

         Még sohasem fordult elő, hogy bármilyen félreértés lett volna a bebocsátásokkal. Jöttek a lelkek, suhantak a fényes alagúton, majd megdicsőülve mosolyogtak, amikor átsuhantak a kulcslyukon.  De most…! A háború volt az oka mindennek. Ez a zavarodottság is csak azért alakulhatott ki, mert Lucifer nem tudta elég gyorsan elkapkodni a rossz lelkeket, annyian jöttek. Egymás koloncába akadt a lánc, aminek a végén a fadarab volt keresztbe kötve, és ez okozta a bajt. A segédördög kapóhálóján akkora lyuk keletkezett, hogy hirtelen átfértek rajta a rosszak. Szegény kergette őket a kapóháló rudjával, hátha beterelheti így a kondérok közé valamennyit, de csak a káoszt növelte minden körrel. Péter látta, mostanában úgysem jön hozzá újabb betérő, hát gyorsan meg akarta zsírozni a kapu forgóit, hisz nem rozsdásodhatnak azok be egészen az idők végezetéig. Mert akkor hirtelen ki kell, hogy tárja őket, és ezen keresztül özönlenek majd vissza a régi testükbe a most itt hozsannázó kedves lelkek.

         Lucifernek jó volt a szeme, azonnal kiszúrta még futtában is, hogy egyik üldözöttjéről leesett a kolonc, és az besurrant a mennybe Péter háta mögött. Ez annyira felbőszítette, hogy mérgében feldöntött egy óriási üstöt, amiben bitumen fortyogott. Leragadt az üvöltöző társaság azonnal, és ő hirtelen utána nyúlt a szökevénynek. Simán elkapta volna, de Péter annyira dörzsölt volt, hogy rajta még egy segédördög sem foghatott ki. A nála lévő zsírosbödönt egyetlen mozdulattal húzta Luciferre, majd a farkánál fogva megpörgette a feje felett, és a rossz lelkek röhögésétől kísérve átdobta a pokolba.

         – Mi volt ez? – hallatszott egy dörgedelmes hang, melynek rezonanciája átfutott a mennyek végtelenjén.

         – Édes Jóuram, az ördög betette a lábát a mennyek kapuján. Alig tudtam visszaverni a támadását. Legalább egy franciakulcs lett volna nálam, hogy jól odacsaphattam volna, de így csak a…

         – Csend! – torkolta le a mindenható Pétert. – Mi volt ez a szemtelen kísérlet te puruttya lélek? – szögezte kérdését a segédördögnek.

         – Nézd uram, nézd! Ott, az a kifehérített lélek nem is fehér valójában, csak nekidörzsölődött a fényalagút falának, attól olyan világos. Kezei véresek voltak már akkor, amikor fent állt az emelvényen, mialatt szájából frecsegett a hazugság.

         – Nem igaz, Uram! Te is tudod, ez mindig mellébeszél. Abban a szégyenletes esetben, ami közvetlenül az ősrobbanás után történt, szinte ugyanez volt. Ettől minden kitelik, ennek semmi sem drága. Vagy az a másik eset nem túl régen.

         – Mire gondolsz, Péter fiam, hozzám nem jutott el annak a híre.

         –  Majdnem ugyanígy történt minden. Éppen ilyen tumultus volt akkor is. Valami nagy boldogság öntötte el a földet vagy mi is… Azt hiszem, amikor amnesztiát hirdettél a paráználkodóknak. Igen! Akkor, persze.

         – Kicsit gyorsabban mondd fiam, látod, amott kihűlt a bitumen, és azok a rossz lelkek trágár nótákat kezdtek énekelni örömükben.

         – Mit játszod itt a fajintos csávót Péterkém? – tört ki Luciferből, mert ő is hallotta onnan túlról az üstök mellől a dalt, hogy „Fölmászott a pap az ágyra twist…” – Nem is volt akkor semmi vita. Jött a nagyságosasszony velem az első intésemre.

         – Mikor volt az már, te szomszédok legrosszabbika? – Péternek kezdett vörösödni az arca, bár próbált nyugalmat erőltetni magára. – Csupán egy kis lángolásra küldtem, mert gyanús volt. A tisztítótűz egy villanás, és kész, már jöhet is hozzám.

         – Mit csináljak vele? Jól érzi itt magát, és kész. Ilyen guszta nőszemély ritkán keveredik hozzánk, örülünk, hogy itt van, és slussz! – jött a válasz.

         – De hát agyonégetitek oktalanul – nézett Péter először Liciferre, aztán az Úrra.

         – Ugyan, kérlek! Nem érte azt láng még egy pillanatra sem, ott lakik nálunk.

         – Mit beszélsz, te átkok átka! Évezredek óta nem tudtátok az ügyét lezárni?

         – Mondom, hogy jól érzi ott magát. Holdtöltétől holdtöltéig nálam alszik, aztán meg Belzebubnál. Hidd el, isteni, ha meleg ágyba bújhat megpihenni a magamfajta. – Az „isteni” szónál kicsit behúzta nyakát az ördög, hátha az úr odacsördít, majd felröhögött.

         Az Úrnak elege lett a mellébeszélésekből, haragosan lövellt egy villámot a bitumenbe rekedt rossz lelkek közé.  – Ezzel foglalkozzatok, aki most itt remeg a mennyek kapuja mögött!

         – Az enyém ő Nagyúr, hisz rajta volt a bűn kolonca!

         – Az enyém, Jóuram, hisz nem volt rajta bűn kolonca. Szeplőtelen volt ő…

         – Velem ne szórakozzatok – Fújt egy nagy levegőt az Úr, amitől villámok százai sisteregtek. Még jó, hogy a legfélelmetesebb szikra megpattant a frissen zsírozott kapu sarokvasán, így nem találta el Pétert. Szegény kapuőr így is hanyatt esett a zsírosbödönön, amit a segédördög előbb odavágott mögé. – Azonnal távozzon ez a gyatra lélek, menjen vissza a földi forgatagba, és bizonyítson! – folytatta még a dörgedelmes hang, majd lassan feloldódtak az összetűzés görcsei.

         Az ördög segítséget hívott, hogy felmelegítsék újra a kondérokat, amiknek peremén a rossz lelkek üldögéltek, és énekelték a trágár nótákat.

         Péter tett vett a kapu környékén, és csak úgy maga elé mormogta már vagy tizedszer, hogy „Pedig de jó lett volna, de jó lett volna, de jó…”.

         – Mi lett volna olyan jó, kedves fiam? – nyúlt ki a dallamokban feloldódott ködből az Úr keze, és megsimogatta Péter fejét.

         – Uram, tele a mennyek országa pápákkal, szentekkel, mindenféle jólélekkel, de ez lett volna az első politikus.

         Az úr felhúzta szemöldökét – az univerzum struktúrája hirtelen átrendeződött – majd a dörgedelmes hangnak egy selymes, lelket simogató változatával szólt.

         – Igazad lehet gyermekem, igazad – majd a lelkek mélyéig hatolt a hang. – Lecserélem őket jóra, lecserélem őket jóra. Lecserélem mindet.

*

         Elült a vihar. A járda szélén térdelő orvos felegyenesedett. A körötte álló emberek feléje fordultak, de egyik kezük továbbra is a belső zsebben szorította a pisztolyt.

         – Újra van légzése a miniszter úrnak. – Mosolyogni akart a doki, de azok csak rezzenéstelen arccal újra a tisztes távolságba terelt bámészkodókat figyelték.

Szavazatok: 4
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • ALKOTÓ

    Szerintem a hazai politikusok helye nyilvánvalóan a pokolban van (a purgatórium szóba sem jöhet), mivel életükben halálos bűnben gázolnak (ez független attól, hogy hatalmon vannak-e vagy épp ellenzékiek). Uralkodóként, egyéni elképzelésüknek megfelelően, saját javukra használják, és folyamatosan síbolják a nehéz munkával megtermelt, közös vagyont. Saját szórakozásukra ugyan két marokkal szórják a milliárdokat, ám a közegészségüggyel, a közoktatással, a kultúrával és a környezetvédelemmel rendkívül szűkmarkúan, kapzsi módra bánnak. Természetesen valamiből tudniuk kell lefölözni a hatalmas vagyonokat. Ha becsülettel mérnék a jövedelmeket és egyéb juttatásokat, akkor ők sem élnének - szegény kis országunk helyzetéhez mérten vérlázító -, kivételes luxusban, nem részesülnének elképesztő vagyonfelhalmozásban és minden téren kivételes elbánásban.
    Szóval, egytől egyig pokolra velük! Szent Petya pedig ne is álmodozzon, teljesen felesleges reménykednie. A politikusokat hiába cserélné le az Úr jóra, öt percen belül megfertőzi őket a hantavírus.
    Tetszik az írásod. Jó hatással volt rám. Akár egy öreg szivattyú, fel is kaptam tőle egyből a vizet.
    Kézszorítás és gratuláció!

  • ALKOTÓ

    Eszembe ötlött R. Fico esete. Tapasztalt, öreg motorosként gondolom, ő is közel kerülhetett egy ilyen skrupulushoz. Attól függ persze, mikor írtad ezt a darabodat: felfogható életszerűen dokumentált jellegűként, de akár vátesz ihletettségű próféta vonatkozása is lehet.
    Mindkét esetben jól dramaturgizált vidám adomát olvashatunk, amiből fülig érő szájjal vehet példát a nyájas olvasó.
    Kalapemeléssel gratulálok!

    • ALKOTÓ

       Kdves Gizella, érdekes  ez, ahogy így felveted. Ott a politikus, ott az esemény… Ha egyszer feljutok oda, Istenuccse megkérdezem, volt-e neve annak a fickónak (ficónak), mert valóban, az eset nagyon hasonló.

  • MODERÁTOR

    Amíg a politikusok saját koncukként tekintenek az adófizetők vagyonára, addig biztosan nem kerülhetnek a paradicsom környékére sem.
    Nincsen ugyanis ún. eltüntethető, állami vagyon, csak adófizetői pénzek vannak, aminek ellopása köztörvényes bűncselekmény.
    Jó lenne, ha a köznép végre fentről vehetné a tisztesség példáját, nem pedig kicsiben leutánozva a "felül az ár" szokásait, a romlás útját próbálgatná.
    Szórakoztatóan, kiváló humorral mutatod be a túlvilági mindennapokat, és a koloncát feledő politikus megérdemelt viszontagságait.
    Elismeréssel gratulálok!

    • ALKOTÓ

      Kedves Mira,valamiféle isteni beavatkozás nagyon jogos lenne. Sokszor felvetődött már bennem, hogy  lehet, hogy léteznek pártok, hatalmi csopotosulások? Mert ugy bármilyen címen tetszeleg is egy párt, egyetlen dolga van: kiszolgálni a tömegeket. De ha ez így lenne, akkor csupa mosolyogva szolgáló politikus járná a vidéket, kérdezgetve, miben segíthetek? Ha ez egyszer megvalósul nem lesz vita a bebocsátásoknál, mert akár a kulcslyukon is belibeghetnek, a majdnem örök létbe. (Tudományosan még nincs állásfoglalás, hány évig tart az öröklét)

  • ALAPÍTÓ

    St. Péter mester valószínűleg még jó ideig várhat a koloncmentes, díszes társaságra. Sőt Lucifernek sürgősen javítania kell a technikai hátteret, hogy a kondérokban állandóan forró legyen a szurok. Hátha úgy nem kezdenek a gonosz lelkek csúfondáros nótákat énekelni.
    Korunk látomásait megidéző pillanatokkal és kellő humorral megtűzdelt, tanulságos mennybéli történet.
    Nagy gratula + ötös pacsi!

    • ALKOTÓ

      Kedves László, szégyenletes, hogy az idők kezdetétől nem sikerült egyetlen politikusnak sem bejutni az újjászületők közé. Reméljük, hogy az Úr betarja szavát, helyreteszi a világ politikusainak agyacskáját, és azok rájönnek majd, hogy nem uralkodni választotta őket a nép, hanem szolgálni.

Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum