ALAPÍTÓ

A rontás nagymesterei

10843589068?profile=original

Az emberek  – mint a sakkban – sémákat másolnak, mivel nem érnek rá gondolkodni. Így aztán nem is láthatnak tisztán. A szem csupán befogadja az ingereket, a kép az agyban válik valóra, ott történik az ideghártyán kialakult, kicsinyített, fordított kép értelmezése, és magasabb szintű feldolgozása. Ezért fordul elő gyakran, hogy valamennyien egyre mutatunk, ám mégis más-mást látunk.

Egyeseknek annyira befolyásolja az agyukban tárolt, megrögzött séma – gátló információ – a látásukat, hogy abban sem hisznek, amit látnak, vagy egész másról beszélnek. Ez persze a kívülállóknak nyilvánvaló hantázásnak, hazabeszélésnek, esetleg csúsztatásnak tűnik.

Vannak akik behunyt szemmel is ugyanazt a fals képet látják. Ők az elvakult szélsőségesek.
Akik pedig szlogenként sajátítanak ki hangzatos jelszavakat, és azok árnyékában kaparják ki gesztenyéjüket, miközben nem tesznek egyebet, csak hazudnak, – nos ezek a társaink a legundorítóbbak. Ők a köznép hiszékenységére építő, jól menedzselt ideológiai háttérrel megtámogatott, semmirekellő, lenyúlós futóragadozók.

Az embernek ideje lenne fellelni földi célját, mert a mai törekvések kizárólag a globális pusztításra épülő létfenntartást szolgálják. Mindenkinek lehetőségei, és igényei szerint.
Míg a kártékony „gyalogok” apró lépésekben, napi  távlatokban gondolkodnak, addig a „futóknak” fényévnyi előnyük van. Ők a rontás nemzetközi nagymesterei.

…és akkor a lovakról, a bástyákról, illetve a főméltóságokról még nem is beszéltünk.


Szavazatok: 0
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –
ALAPÍTÓ

1973-ban jelentek meg első írásai a középiskolai újságban, ennek ellenére csak 2006-tól kezdett publikálni ismét az interneten tokio170 nicknéven. Az első időszakban csupán írásokat – verseket, novellákat, publicisztikákat – közölt, majd valamivel később megosztotta fotóit is. Alkotásaiban az emberi kapcsolatok, az érzelmek, illetve a csodálatos és megunhatatlan természet aprólékos bemutatása mellett, gyakran találkozhatunk a közéleti gondok, a társadalmi problémák megjelenítésével, ezen belül pedig a lelkiismeretesség alapkérdésével, illetve a becsületesség, a harácsolás, valamint az igaz és a hamis dolgok szembeállításával.
Mondandója néha (már a címében is) többértelmű, esetleg kellően humoros, ami segíthet a téma körüli gondolatok apró ereinek csermellyé szélesítésében.

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • ALAPÍTÓ

    A legszomorúbb, hogy rontók legtöbbje nem is tudja, mit tesz, csupán a falkaszellem hajtja előre, valamiféle megfelelési, összetartási kényszer. Nap mint nap feltétlen kötődésüket fejezik ki romboló agresszivitásukkal és  mértéktelen gőgjükkel.
    Köszönöm a véleményed Erzsi!

  • ALKOTÓ

    Kedves Laci...

    A rontás, a másoknak betartás, az örömtelenség, a kapzsiság nagymesterei társaink a sakktáblán... Sokszor álruhában, alattomosan támadnak..., és csak tiszta fejjel, mindig előre - a holnapra - gondolva védhetjük ki ártó lépéseiket.

    Írásod erénye, meggyőző ereje az egyenesség. Bár mindenki, és mindenütt ilyen érthetően, pontosan, és józanul fogalmazná meg mondandóját! ... Gondolok itt a parasztoktól a főméltóságokig mindenkire, aki fegyvert - szólási lehetőséget - kap.

     

    Nagyon tetszik esszéd! Szeretettel gratulálok!

Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum