ALKOTÓ

A Sebész

A SebészFáradt...a folyosón még mindig sorjáznak a betegek;sebészeti felvétel, folyamatos ügyelet,ebédje most is ott áll a konyhai hűtőben,nem jutott hozzá: betege várja a műtőben.Fáradt...még egy beteget hoztak, aztán megint,... még egyet,"Legyen vége már végre ennek az ügyeletnek!"továbbsiet mégis, s egy beteget megsimogat...s ha leülhet két percre, papírokat írogat...Fáradt...ó, ha most megkérdeznéd, lerogyni lenne kedve...hajnali három óra,... mégsem remeg meg keze,hajszálpontosan veszi el a halál esélyét,és adja vissza súlyos betegei reményét.Fáradt...homlokáról immár apró gyöngypatak csordogál...s a negyven fok hőségben jobb lábáról a balra áll,de közben... mégis: el nem fogy arcáról a mosoly,s a keskeny asztal mellett dől belőle a humor.Fáradt:mégis mindenkihez akad egy bíztató szava,s nemcsak kése pontos, kiváló, mint diagnoszta,fülelek: új módszerek miatt említik nevét,de mégsem zsebelné be tudományos érdemét...Fáradt...mit mondjak: mindezekért tisztelem, mint kollégátmosolyával felvidít és megbízható barátpontosság, empátia, diagnózis: nagy erény,de humorral is tetézi, s mindemellett: szerény.
Szavazatok: 0
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • ALKOTÓ
    Marcsi kedves, tudom. Nem is azért írtam, hanem, mert ennek nem szabadna így lennie!!! eüs vagyok magam is.
  • ALKOTÓ
    Hm... próbáld ki a 48-56 órás talpon létet úgy, hogy közben maradj döntésképes, és lehetőleg ne egyél-igyál-pisiljél közben, mert arra sincs időd... vidéken, az egyik Megyeiben volt részem benne (Szombat reggel 8-tól hétfő délután 6-ig), közben kb 3 órát aludtam több részletben.
    Óhatatlanul a munkánkkal jár, akár magamról is írhatnám néha, mert az intenzív-anesztesek dolga sincs megkönnyítve, 400 beteg közül akárkivel lehet gond, amihez minket hívnak minden sürgősségi esetben.
    A sebészeinknek az akut felvételes ügyelet rémálom tud lenni... és az a rengeteg papírmunka, amit a nyakunkba sóztak... ne tudd ki!
    :)
    Ma már elvileg 24 órára van az ügyeleti idő korlátozva, ami azt jelenti, hogy úgy 30-32 órán belül talán hazajutunk.
    Tudod: nincs szükség a kórházi ágyakra :)
    A túlélés esélyei: mindig legyen nálad gyorsan felszívódó szénhidrát (Én az M&M-re esküszöm), és elérhető közelségben tartsd a kávét. Ha minden kötél szakad, kérj állandó katétert (Hihi).
    Komolyból: volt már olyan, hogy a régi műtőnkben szó szerint 37oC-ot mértünk. 21-22 foknak kellene lennie. A sebészekről a dupla köpeny+sapka, maszk, kesztyűben patakokban ömlött a víz. Infúziós szerelékből csináltunk szívószálat, úgy itattuk őket... Ha Ti tudnátok, még mi minden van nálunk!!!
    Köszi, hogy olvastál! NM
  • ALKOTÓ
    Ez a fáradtság.... Nem így kéne lennie......
Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum