ALKOTÓ

Álom-szőttes

Álom-szőttesÁlmokból szőttem színes vásznat,de ez a kelme hamar szakad,ne rombold össze, kérlek, Uram,ne fújd el a kártyaváramat!Ne szeress ennyire, Istenem!Tudom, azt próbálod, kit szeretsz,lelkem szárnyalna messze Veled,de már nem bírom a terheket.Nézd végre emberi létemet,hamis tanácsadó a magány,semmi nagyot nem kíván szívem;szeretetre, s megértésre vár.Kezedbe adtam az életem...de elég volt már – Kérlek, vedd el!S tartsd meg másnak a feladatot,mit kegyetlen kezed rám szabott,vagy könnyíts kicsit a terhemen,ez a kereszt túl nehéz nekem!Könyörülj meg rajtam, Istenem,kérlek, ments meg, emelj fel engem!Nem vagyok én angyal, csak ember,tele álmokkal, s félelmekkel,ha szívemet rabláncon tartod,hogy lesz erőm a feladathoz?Uram, csúful üres a világ,csaknem kihalt már a szeretet,Gyötör az igazságtalanság,és kegyetlenek az emberek...Mégis: fejem lehajtom újra,rálépek a rám szabott útra,s felajánlom lelkem kínjait,hátha másokon imám segít:Mi Atyánk, mentsd meg Európát,s benne ezt a haldokló Hazát,vezetőinknek adj belátást,s adj minden nap kenyeret, s imát.Segítsd meg ellenségeimet,(kezükben túl sok a hatalom),mentsd meg kérlek barátaimat,hogy el ne bukjanak útjukon!Megadom hát magam, Istenem,csak erőt adj minden nap nekem!Uram, ha tényleg ezt akarod:legyen meg a Te akaratod.Újraszövöm hát színes álom- vásznam,összeszedem szívem tört cserepeit,felépítem ingatag kártyaváram,szeretnem kell... és az Isten megsegít.
Szavazatok: 0
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • ALKOTÓ
    Bocs az e betűkért, gyorsan írtam...
    tehát jobbat szeretnék faragni...
  • ALKOTÓ
    Köszönöm mindnyájatoknak, hogy olvastatok, s őszintén örülök, hogy egy olyan közegbe kerültem, ahol nemcsak én aggódom őszintén a néha kiúttalannak tűnő helyzeten. Gabinak (ha szabad így szólítanom Téged) köszönöm az építő kritikát, mint írtam is: érzem, hogy a vers, mint vers még nem tökéletes. Igyekszem majd egyszer komolyan nekiülni és átgondolni, hogyan lehetne még jobbet feregni anélkül, hogy csorbulna a mondanivaló, ami miatt egyáltalán leírtam. Eddig nem sikerült, de valóban: én sem tekintem még véglegesnek a formát. Ami miatt feltettem, az Laci politikai modulja volt, úgy éreztem, ide kívánkozik a mondanivaló. Egy szóval: lesz még fésülés, valóban "kócos".
    Köszönöm mindnyájatok bíztatását, úgy érzem, jól fogom magam érezni Köztetek, s tovább csiszolódom. Hiszen süt belóletek a szeretet és az elfogadás!!!
    :)
    NM
  • SZERKESZTŐ
    Nehéz világban, nehéz terheket hordunk. Néha valóban reménytelennek látszik a küzdelem és kiút nélkülinek a rengeteg. Talán ez a legnehezebb, szeretettel, szelíd szóval válaszolni a gonoszságra, durvaságra - rosszra, jóval. Mégis EMBER csak így maradhatsz.

    A versed gondolati tartalma szép, jó, emberi. A formával vannak gondjaim. A rímek néhol nem tetszenek, a rímképletet talán valóban jobb lenne egységesíteni, helyenként a szóhasználat, a képek talán még javíthatók. Szóval még fésülni kellene kicsit, akkor még hatásosabb lehetne.
  • ALAPÍTÓ
    Nem feltűnő a rímképlet váltás, bár igaz, nem is hangosan olvastam.
    Jómagam általában következetes vagyok, ahogy elkezdem, úgy folytatom.
    Régebben szinte kizárólag párosrímes "darabokat" írtam, ami most már kicsit furának tűnik.
  • ALKOTÓ
    Ja, hogy szavam ne feledjem: csupán a formával nem vagyok teljesen megelégedve, a rímképlet váltás nem biztos, hogy annyira jó verstanilag, ám akárhogy gondolkodtam, így adta magát, hogy hol aabb, hol abab lett a képlet. Ez van, majd fejlődöm még (remélem). NM
    :)
  • ALKOTÓ
    Köszönöm, hogy olvastad!
    A gondolatok jók, s valóban így is gondolom, így is élem a mindennapjaimat. Ez néha elkeserítően nehéz, de hála Istennek valóban vannak barátaim, akik mellett mindig ki tudok kecmeregni a kétségbeesés mély gödréből, amikor a rosszindulat és a világ egyéb megszokott reakciói oda löknek. Valahogy a jó emberek mindig egymásra lelnek, és szerencsésnek is mondhatom magam, a munkahelyemen igen sok munkatársam gondolkodik hasonlóképp. Persze a sok közül kevés a barát, s a barátok közül még kevesebb, aki igazán érti, érzi és éli ugyanezt a vívódást és kettősséget. Az álmok pedig, hiszem, hogy megvalósíthatók, bár jómagam csak egy csepp vagyok a tengerben, vagy egy homokszem a sivatagban. Ám hiszem és vallom, hogy első sorban a saját környezetünkben élők lelkének jó irányba terelésében mindnyájunknak megvan a maga, igen felelősségteljes szerepe. Nem lehet, nem szabad a rosszra rosszal válaszolni, hiszen akkor magunk ugyanabba a hibába esnénk, amit a másiknál nem szeretünk. Rosszra jóval, ez az igazi feladat és küldetés!
    Szeretettel üdvözöllek: NM
  • ALAPÍTÓ
    Ez tényleg egy álomban szőtt-festett vászon. Nem valósul meg sajnos egyhamar. A belátás, a könyörület egyre ritkább portéka, s ebben a vezetők rendre rossz példát mutatnak. Még az ügyeskedéssel szerzett milliárdokból sem jótékonykodnak, csak büszkén méregetik egymás végtelen gazdagságát, ami szerintük a tehetség egyetlen mérőeszköze.
    Az, hogy így írsz: "Segítsd meg ellenségeimet..." nemes, felülemelkedett lélekre vall.
    Fohászaid, álmaid azonban valószínűleg előbb-utóbb beérnek, ha egyre többen gondoljuk hasonlóképpen, és akkor a különterhek sem nyomasztanak olyannyira.
    Gratulálok a vívódásodhoz! Tiszta, jóindulattól vezérelt gondolatok egy erős versben.
Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum