ALAPÍTÓ

Intuíció


12389321476?profile=RESIZE_400x


kerülget egy érzés

torz árnyékként követ
zavarnám világgá
úgy dobnék rá követ

mikor visszanézek
kushad mint a kutya
lábnyomom nyaldossa
pillantása gyufa

félek hogy tévedek
ám érzem a lényét
forgatja szemeit
szikráztatja mérgét

kabátom zsebében
pár fémpénzt találok
izzadó marékkal
szeme közé vágok

mindenütt a sötét
csak két izzó parázs
rohan a távolba
halkul a csaholás

 

2006-10-11

Szavazatok: 3
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –
ALAPÍTÓ

1973-ban jelentek meg első írásai a középiskolai újságban, ennek ellenére csak 2006-tól kezdett publikálni ismét az interneten tokio170 nicknéven. Az első időszakban csupán írásokat – verseket, novellákat, publicisztikákat – közölt, majd valamivel később megosztotta fotóit is. Alkotásaiban az emberi kapcsolatok, az érzelmek, illetve a csodálatos és megunhatatlan természet aprólékos bemutatása mellett, gyakran találkozhatunk a közéleti gondok, a társadalmi problémák megjelenítésével, ezen belül pedig a lelkiismeretesség alapkérdésével, illetve a becsületesség, a harácsolás, valamint az igaz és a hamis dolgok szembeállításával.
Mondandója néha (már a címében is) többértelmű, esetleg kellően humoros, ami segíthet a téma körüli gondolatok apró ereinek csermellyé szélesítésében.

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • TAG

    Nem szabad engedni, hogy a kísértő problémák felülkerekedjenek rajtunk, és átvegyék az irányítást. Versedből úgy érzem, ezt te is hasonlóan látod. Van némi fekete mágia jellege a cselekménynek. A fémpénzek égetnek, akár egy lézerfegyver és legalább annyira hatásosak. Odacsaptál rendesen, ezzel távozik az átok "halkul a csaholás".
    Gratulálok, erős kézszorítás!

  • SZERKESZTŐ

     Mindenkinek van valami mumusa. Míg Edgar Allan Poe-nak a Holló, neked egy kushadó kutya formájú kísértő érzés. Mindenesetre megvívtál vele és sikeresen elriasztottad. Ez elismerendő fegyvertény, hiszen ahogy gyakran előfordul, még a látszólag sziklaszilárd emberek is összeroppannak a hirtelen jött lelki teher alatt.
    Talpraesett és igazán jól historizáló Földim van, gratula neki! smile

  • MODERÁTOR

    Felbukkanhatnak ilyen kísérteties és nyomasztó élmények mindannyiunk életében. Szerintem bevállalós dolog, hogy megírtad. Ha pedig csupán egyféle groteszk versstílus gyakorlása, akkor is fontosnak tartom és értékelem.
    Fogadd vállveregetésem.

  • ALKOTÓ

    Nehéz idők jártak akkoriban, amikor ez a műved megfogant. Nem is csodálom, hogy volt rajtad bőven nyomás. Mindenesetre sikeresen megoldottad. Igazán jó érzés, amikor "halkul a csaholás".
    Gratulálok!

Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum