ALAPÍTÓ

Fél ember

12389513468?profile=RESIZE_400x


Félálmomban egész voltam
embermagas tükröt hordtam,
benne láttam másik felem –
köztünk feszült a félelem.

Míg sötétbe fúltan figyelt
szemem – lassan képedre lelt.
Elmosódó, pasztell fotó
vágyképzete – megnyugtató.

Veled talán eggyé válnék,
igaz lehetne a szándék,
valósággá érne vágyam,
teljes lennék e világban.


2007-12-12

Szavazatok: 4
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –
ALAPÍTÓ

1973-ban jelentek meg első írásai a középiskolai újságban, ennek ellenére csak 2006-tól kezdett publikálni ismét az interneten tokio170 nicknéven. Az első időszakban csupán írásokat – verseket, novellákat, publicisztikákat – közölt, majd valamivel később megosztotta fotóit is. Alkotásaiban az emberi kapcsolatok, az érzelmek, illetve a csodálatos és megunhatatlan természet aprólékos bemutatása mellett, gyakran találkozhatunk a közéleti gondok, a társadalmi problémák megjelenítésével, ezen belül pedig a lelkiismeretesség alapkérdésével, illetve a becsületesség, a harácsolás, valamint az igaz és a hamis dolgok szembeállításával.
Mondandója néha (már a címében is) többértelmű, esetleg kellően humoros, ami segíthet a téma körüli gondolatok apró ereinek csermellyé szélesítésében.

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • ALKOTÓ

    Azt mondják, hogy a félálom, az egy alfaállapot. Amit akkor látunk, megvalósulhat...  Szeretettel időztem a versednél.  ( még tanulmányozom az itteni szokásokat, de talán tudok csillagozni is...) 

     

    • ALAPÍTÓ

      Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy olvastad. smile
      A csilagozás lényege: a 3 csillagos érték alatti beküldések átkerülnek a műhelybe javításra.

       

  • ALAPÍTÓ

    Örülök az észrevételeknek, köszönöm a figyelmetek!  Ötös pacsi: tokio smile

  • TAG

    Úgy vélem, bizton gratulálhatok, hisz elérted a versben kitűzött célodat. Megtaláltátok egymást, és azóta félemberként nem járkálsz úgy, mint egy ablakos tót. tongue-out
    Erős kézszorításés nagy gratula!

  • SZERKESZTŐ

    Hol találtad meg ezt a molyrágta merengésedet? Szinte hihetetlen, mintha egy antik világban történtekről verselnél. Biztosítalak, régóta teljes emberré váltál, ami számomra szintúgy megnyugtató.
    Vállveregetés és gratula!

  • MODERÁTOR

    Félálomban már vannak bizonyos lehetőségek az ókumlálásra. A költői én tematikusan összepasszítja a képeket egy korábbi benyomás alapján. Elképzelhető, hogy sikerrel végződik a történet. Ha a pasztell alany reagálása kedvező, akkor pedig akár hosszútávon is stabilizálódhat a meghatározó, "egységes" állapot.
    Elismerésem az imponáló koncepcióhoz. 

  • ALKOTÓ

    Így van ez bizony, amikor rosszul mennek a dolgok. Ilyenkor jól jön a pozitív energia. Egy hasznos inspiráció hatására gyorsan visszatérhet az erőnk és az életkedvünk, sőt előbb-utóbb még a múzsa is megtalál. Remélem az "elmosódó, pasztell fotó" azóta is nyugtatóan hat rád!  kiss
    Gratulálok a versedhez.

Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum