SZERKESZTŐ

Lövészárokban


12310320052?profile=RESIZE_400x


már hűvösek a nappalok
s fagyosak az éjszakák
az idő kérges keze
lövészárkokat ás
a front két szélén
mélyül már az árok
hideg szél süvít
magasak a sáncok
szítani kéne tán
az elhamvadt tüzet,
de parazsa sincs már
legyintesz – minek?
elfogyott a gyújtós
elázott a gyufa
magányosan vacog
két konok katona


2006. 11. 26.
Szavazatok: 3
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –
SZERKESZTŐ

Kamaszkori próbálkozásaim után az új évezred elején engedtem szabadjára versíró késztetésemet. Több irodalmi portálon is megfordultam, néhány antológiában és egyéb kiadványban jelentek meg műveim. Nem mondanám azonban magamról, hogy költővé formálódtam. Maradtam az, aki voltam: építész, belsőépítész, enteriőrtervező, újabban pedig nyugdíjas pepecselő, kertszépítő. A fotózás és rejtvényfejtés mellett szívesen olvasgatok. Remélem, előbb-utóbb a hobbi szintű verselés ízére is újra ráérzek!

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • MODERÁTOR

    Remélem, a konok szembenálló levonta a konzekvenciát és rendeződött az állóháború. Ahogy a lenti dátumot nézem, azóta persze már sok víz lefolyt a Dunán, akár egy új kapcsolat is szép történelmet írhatott.
    Garatulálok a versedhez és a nagy elhatározáshoz!

  • TAG

    Az elhamvadt tűz nem hasonlít a töltöttkáposztára, ami felmelegítve egyre finomabb. A toxikus kapcsolatokat időben fel kell ismerni, amikor másik mellett nem tudunk hűek maradni önmagunkhoz, vagy a céljaink elérése lehetetlenné válik. Ilyenkor nem szabad konok módon gondolkodva egymást "hidegre tenni", jobb ha békességben, minél hamarabb elválnak a harcban állók útjai.
    Szenvedésed példája lehet annak az állapotnak, amikor a családi-, anyagi függőség miatt akár évekig marják egymást a házastársak.
    Nagyszerű, hogy megírtad, ezzel a sorsod is jobbra fordult. Akkori kinyilatkozásod már a gyógyulás jeleként lehetett aposztrofálni. :)

    Fogadd baráti ölelésem!

  • ALAPÍTÓ

    Bizony így van ez, amikor már megkövesednek az ellentétek, a nézetkülönbségek pedig sáncként választják el egymástól a feleket. Ilyenkor már valóban ellenségként él együtt a valamikor szebb napokat látott két konok "katona".
    Az eset tanulsága: le kell tenni a fegyvert még azelőtt, hogy háborús helyzet alakulhatna ki, és kreatív módon megoldani a konfliktust. A konok, megátalkodott elvek és a fellángoló viszályok így a "történelmi távlatból" visszatekintve nagyon jól tudjuk hová vezetnek.
    Álljon itt ez a versed mementóul az utókornak, az idősebbek tapasztalatát valamennyire még megszívlelő ifjúságnak.
    Gratula + ötös pacsi!

Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum