ALKOTÓ

Őszi pillanat

12910707465?profile=RESIZE_400x
A teraszon ülve megcsillan arcomon a nap fénye. Szemem behunyom. Élvezem a sugarak meleg érintését s a szellő simogatását. Jó érzés… Hagyom, hogy elmerüljek ebben a végtelennek hitt csodában. Különös zenét játszik a szél, a fák susogása szíven simogat. A fűszálak táncolnak közben, még az elszáradt, lehullott levelek is kergetőznek a földön. Vidám a pillanat… Ősz van. Csodaszép ősz. Színeset fest az Isten… Minden elhalkult most bennem, mögöttem néhány fáradt nappal, jó itt kinn ülni, s érezni, hogy csend van… hogy megpihent minden idebent… Lelkemben egyre békésebb a világ. Még akkor is, ha kint nem az. Mekkora kegyelem… Mekkora szeretet ez a békesség… S mégis mennyire fájó, ha figyelmem leveszem egy pillanatra is Róla… Ne zökkents ki ebből, élet! Zúg a világ… És lassan térdre ereszkedik bennem a lélek… Összekulcsolt ujjaim között most erős a hit, nem csúszik ki egyetlen imám sem. Neki szól minden. Belesimult pillanatom a végtelen szeretetbe…



(2020.09.25.)

Szavazatok: 3
Kapjak e-mailt, amikor valaki hozzászól –

Megjegyzések hozzáadásához 4 Dimenzió Online tagnak kell lenned!

Csatlakozás 4 Dimenzió Online

Hozzászólások

  • ALKOTÓ

    Csend, megnyugvás, béke, csodás őszi környezet... Mi kellene még az átlényegüléshez? Ilyen hangulatban borzongatóan járhat át bennünket a szeretet.
    Igazán átélhetőek a soraid. Kalapemeléssel gratulálok!

    • ALKOTÓ

      Nagyon örülök, hogy hatott... :)

      Köszönöm az olvasást.

      Szeretettel: Kata 

  • SZERKESZTŐ

    Kedves Kata!

    Igen, vannak és kellenek az ilyen pillanatok. Amikor az ember csak úgy hagyja, hogy a körülötte levő világ szép, békés képei eláradjanak benne és megnyugvást hozzanak a léleknek.

    Ahogy László említette, valóban hasonló kissé az én régi versem is. Szerettem, és most is szeretek olykor kiülni a teraszra, és csak úgy nézni a kertem és hagyni áramlani a gondolatokat, érzéseket. Nagyon át tudom érezni és értem mindazt, amit leírtál.

    Szeretettel
    Gabi

     

    • ALKOTÓ

      Kedves Gabriella!

      A terasz egy jó hely... :) főleg, ha békességet áraszt, segít elmerülni a tájban, a gondolatokban. 

      Köszönöm, hogy olvastál! 

      Szeretettel: Kata 

  • ALAPÍTÓ

    Kedves Földim egyik versét juttatták eszembe soraid. Ő is a teraszon ülve gyűjtött erőt a végső elhatározáshoz, mielőtt összekötöttük volna az életünket. Remélem a te áldott pillanatod is feledhetetlen érzéssé vált, és azóta is lelket önt beléd, amikor szükséges.
    Tökéletesen átérezhető, boldogító, felhőtlen, idilli állapotot megfestő gondolatok. Gratula + ötös pacsi. laughing

    nem értem
    Ülök a teraszon, kávémat kavarom. Nem értem, mi ez a nyugalom. Látom a lombokon napfény játszik, zöldeket kerget, az érő cseresznye kikacsint: megint…
    • ALKOTÓ

      Kedves László, az ilyen áldott pillanatok sokat emelnek az életen... Fontosak és kellenek.
      Nagyon köszönöm, hogy olvastál! :)

      Szeretettel: Kata

  • ALKOTÓ

    Ez a sensus divinitatis. Isten jelenlétét érezzük a természet hatására, függetlenül attól, hogy hiszünk vagy sem. Isten ültette belénk, hogy könnyebben jussunk el hozzá. (Kálvin) 

    • ALKOTÓ

      Kedves Géza!

      Nagyon jó érzés belemerülni, beleolvadni egy-egy ilyen pillanatba.
      Köszönöm, hogy olvastál.

      Szeretettel: Kata

Ezt a választ törölték.

Témák címkék szerint

Havi archívum